Sankt Helene Kursus og Feriecenter v/ Gitte Buchberg og Brian Bak

”Det er jo en livsstil” ‐ fastslår Gitte Buchberg, mens hun levende fortæller om udfordringerne – men også glæderne ‐ ved at have en 144.000 m2 grund at holde, omkring 40‐50.000 gæster om året med plads til 500 overnattende ad gangen! ”Når jeg får en god idé til en forbedring, skal den lige ganges med 93 værelser og så er der nogle af idéerne, der lige pludselig ikke er så rentable!”.

For et halvt år siden blev Gitte Buchberg og Brian Bak ansat som forstanderpar på Sankt Helene Centret i Tisvilde. De overtog ved årsskiftet roret efter Stanna og Karsten Øland, der faktisk var på Sankt Helene i 25 år. Gitte Buchberg har en masse hands-on erfaring med sig efter mange år i hotel- ‐ og turistbranchen. Faktisk har hun taget hele turen fra Tisvilde til Helsinge Turistforening over Gribskov Turistforening for endelig at følge med ind i VisitNordsjælland, da det i 2009 blev stiftet, så der er også et stort netværk at trække på.

Sankt Helene Centret har allerede nu en god belægningsprocent, men specielt i vinterperioden – januar, februar og marts er der plads til forbedring og der skal arbejdes på lige netop at fylde de huller ud. Kundekredsen er meget varieret. Der er selvfølgelig alle festerne – store og små, som Sankt Helene har dejlige og indbydende lokaler til, men ellers er det især kurser, konferencer, dagsmøder og lejrskoler, der fylder godt op på Sankt Helene. Naturen og de skønne udenomsarealer og havet ikke så langt borte er en vigtig ressource. Der kommer også mange faste gæster – både med familiefester, men også fagkonferencer, kurser, lejrskoler og fodboldhold kommer igen år efter år. ”Så nu er det spændende om de synes de får den samme oplevelse med os, som de fik før”

Hverken Gitte eller ægtemanden Brian Bak er bange for at smøge ærmerne op: de laver hegn, de maler, de har været rundt om opvasken, med i køkkenet og i baren ”Så ved vi hvordan det virker – og vi ved, hvad det er, vi beder vores ansatte om, – ‐ det giver mening”

På Sankt Helene har det socialøkonomiske område altid stået stærk. Således også nu. Der ansættes flexjobbere, folk i samfundstjeneste og der tages en del i praktik mm. Sankt Helene er en selvejende institution og der hensættes en del af overskuddet til projekter, ligesom der søges midler til konkrete projekter som fx ”Familieferie med hjerterum”. I de kommende år skal der arbejdes for at bringe Sankt Helene helt up to date med den nyeste teknologi til fx konferencer mv. – ”Sådan er det bare – det skal være i orden, ellers søger kunderne andre steder hen”. Og så er der ellers løbende vedligehold, almindelig drift og håndtering af dagligdagens små og store udfordringer – som når kaffemaskinen strejker med 260 gæster, der ikke har fået morgenkaffe endnu! Sankt Helene er medlem af Tisvilde og Omegns Erhvervsforening og de er også med i ErhvervGribskovs TurismeErhvervsNetværket.

Kontakt: www.sankthelene.dk –  info@helene.dk – 4870 9850