Kan vi lære noget af de andre nationalparker, der har været i gang med samarbejdet i flere år?

– ja en masse, på tætteste hold har jeg oplevet et unikt samarbejde, som jeg gerne vil dele til fælles inspiration.
Nye måder at samarbejde på, brancher der ikke tidligere samarbejdede er nu naturlige samarbejdspartnere og omverdenen bliver både klogere og beriget.

Læs her om to eksempler – venligst Dorte Kiilerich


1. Eksempel: Skovkvæg fra Nationalpark Mols Bjerge

Disse dyr græsser på arealer i Mols Bjerge. Dyrene går ude hele året rundt. Når dyrene skal slagtes, slutfedes de i landmandens ejendom – typisk 2 til 6 måneder afhængig af dyrets størrelse og foderstand. I hele dyrets opvækst har dyret adgang til frisk vand og mineralblanding, slut fedningen sker med majs, korn og protein.
Når den lokale slagter i SuperBest modtager dyret, skærer han det op i de forskellige dele, som så sorteret og modnes. Typisk modner kødet i 2 uger, inden det sættes til salg som alt fra mørbrad til spegepøles og hakket køb. Kødet er mørt, har en fedt marmorering i kødet, som når man steger giver en helt fantastisk smag. SuperBest i Rønde sælger det fra april til og med december måned.

Læs her om produkter fra Nationalpark Mols bjerge og hvilken indstilling Nationalpark Mols Bjerges bestyrelse har til brug af nationalparkens logo.

 

 2. Eksempel: Guidede ture, Skovkvæg og fødevaredag

Oplev Nationalpark Mols Bjerges unikke skovkvæg på guidede vandreture i istidslandskabet, hvor der berettes om dyrene og naturplejen i den vilde natur.
Besøgscenter Øvre Strandkær danner ramme om en smagsoplevelse med lokale fødevarer midt i naturen. Alle deltagere møder aarhusianske Burger Boom, der står klar med bål-burgere med smagfulde bøffer stegt over åben ild og en række lækre specialiteter fra Molbordets lokale producenter. En smagsoplevelse midt i Mols Bjerge. Meny Rønde og Ebeltoft Outdoor inviterer til denne første fødevaredag midt i Nationalpark Mols Bjerge, hvor naturen vil mærkes med alle sanser.

Læs om arrangementer her.