Når netværket virker

En ansøgerprofil i ErhvervGribskovs nyhedsbrev, der hver anden uge sendes ud til omkring 670 modtagere, blev 49-årige Hanne Harpelundes vej tilbage til arbejdsmarkedet.

Når man som Hanne er tilflytter til Gribskov, så kan det at blive ledig være ekstra svært. Netværket er langt væk og lige den type job, som Hanne søgte, er der ikke mange af her i kommunen. Med en baggrund som korrespondent i engelsk og spansk – og senest i et job som Salgssupporter i en større Facility Management virksomhed syd for København, var blikket naturligt rettet mod Københavnsområdet.

Hanne blev ledig 1. marts i år – og har været igennem det meste af det, Jobcenteret tilbyder. Efter at have sendt rigtig mange ansøgninger afsted, været til mange jobsamtaler, hvor marginaler afgjorde sagen, blev Hanne tilbudt et 6 ugers forløb hos jobcenterets samarbejdspartner Klaus Sørensen på Gribskov Erhvervscenter. Her blev hendes CV gennemgået – var der nye vinkler, oversete muligheder og jobområder, der ikke var undersøgt.

Som Klaus og erhvervscenteret har for vane, blev der lavet en jobprofil, der dels lægges på hjemmesiden, dels sendes ud i erhvervscenterets nyhedsbrev. Og netop i nyhedsbrevet læste Hannes nye arbejdsgiver JMV Rengøring i Helsinge Hannes jobprofil – og ejeren Jan Mikkel Fortun kontaktede straks Klaus. Det blev i første omgang til 4 ugers praktik. Det var derfor en meget glad Hanne, der, da de fire uger var slut, kiggede forbi Klaus på erhvervscenteret og kunne fortælle at hun var blevet tilbudt et fast fuldtidsjob.

Hannes nye job i administrationen i JMV omfatter primært sekretæropgaver og administrative funktioner, aflastning i den daglig drift, samt mange forskelligartede ad hoc opgaver. ”Jeg trives virkelig med det – det er til tider hektisk, men jeg lærer også en masse og de er ikke bange for at give mig ansvar og nye arbejdsområder – det er lige mig” – siger en meget tilfreds Hanne, der også har overskud til at kontakte Klaus, for at fortælle om mulige jobåbninger i JMV. Så sent som i går sendte hun en mail til Klaus for at høre om han har nogen ”på lager” til specifikke jobs.

”Klaus’ håndholdte og tætte opfølgning kombineret med erhvervscenterets brede netværk og gode kontakt til lokale virksomheder, er virkelig noget der kan åbne døre. Lige det jeg havde brug for”, afslutter Hanne.