Lokale kræfter skal skabe udvikling

Har du en naturformidler i maven? Drømmer du om at fortælle nogle af alle de lokale historier, du kender? Overvejer du at omdanne baghuset til Bed & Breakfast? Eller kunne du bare godt tænke dig, at der sker lidt mere i din landsby? Så er muligheden der nu, hvor lokale ildsjæle sammen med en række samarbejdspartnere inviterer til udvikling af det borgerdrevne projekt om vandreruten Tisvildevejen. En 100 km lang vandrerute fra Esrum Kloster over Mårum, Annisse, Ramløse, Tibirke til Helenekilde i Tisvildeleje gennem Nordsjællands skønne naturområder og kulturhistoriske landskaber.

Foreningen bag Tisvildevejen, KulturNaturNordsjælland, har netop modtaget støtte til at udvikle og profes-sionalisere deres projekt. Foreningen er en lokal gruppe af ildsjæle, der arbejder på at udvikle den unikke vandrerute Tisvildevejen. På en stort anlagt borgerworkshop d. 23. november i Kulturhusets Store sal i Helsinge inviteres borgere ind til en snak om lokal udvikling, deleøkonomi og fællesskaber i de mange landsbyer langs Tisvilderuten – landsbyer, som alle spiller en central rolle for udviklingen. Det drejer sig om byerne Esrum By, Mårum, Alsønderup, Annisse, Ramløse, Tibirke, Holløse, Tisvildeleje, Ørby, Vejby, Græsted og Søborg. Alsønderup, Holløse, Ørby, Vejby, Græsted og Søborg ligger i dag ikke på ruten, men er netop byer, hvor engagementet i Tisvildevejen søges udviklet.

På workshoppen får du lejlighed til at komme med dine drømme og ønsker til aktiviteter, historier, forretnings-ideer og kulturelle tiltag, som du mener, vil kunne bidrage til oplevelser, som både du, dine naboer og besøg-ende vil kunne få glæde af. Gennem oplæg, inspiration og faglig sparring inden for formidling, iværksætteri, frivillighed og deleøkonomi er workshoppen et centralt bidrag til den udviklingsstrategi, som de lokale skal stå med i hånden til sidst. Du er naturligvis også meget velkommen, hvis du bare gerne vil følge med i hvad der sker i dit lokalområde, eller hvis du overvejer om frivilligt lokalt, arbejde er noget for dig.

Læs mere her og tilmeld dig.