Investeringsfremme

Investeringsfremme

Gribskov har en usædvanlig stærk organisering af sit erhvervsliv. ErhvervGribskov har over 600 virksomheder som medlemmer. Det er mange. Rigtig mange. Det giver en stærk stemme for erhvervslivet. En stemme som tages alvorligt politisk, lokalt - regionalt - nationalt.

Den stærke organisering giver også mulighed for at skaber branchenetværk, der er stærke indenfor industri, håndværk, turismeerhverv, liberalt erhverv, landbrug og detailhandel. Her kan forbedringer af rammebetingelser løftes, lokale netværk med mere salg skabes og stærkere salgsalliancer kan etablere, som kan give eksport. 

Den jyske model - oversat til nordsjællandsk!
ErhvervGribskovs samarbejde med Gribskov kommune betyder, at Gribskov er den første kommune i Hovedstadsområdet, der har etableret et offentlig-privat samarbejde og etableret Gribskov Erhvervcenter A/S. Man har lagt erhvervsfremme, investeringsfremme, branding, iværksætterrådgivning og en lang række udviklingsprojekter ud af den offentlige forvaltning og over i dette partnerskab med erhvervslivet. Det er ‘den jyske model’. På den gode måde. Det er den måde, man i Midtjylland og Trekantsområdet har skabt Danmarks måske bedste resultater med erhvervsfremme de seneste 20 år. Man har fået motorveje. Man har fået Apple - det virker. Det sikrer, at de aktiviteter man laver, er aktiviteter, der virkelig skaber værdi for virksomhederne.

Det giver også en tæt og løbende dialog om, hvordan kommunen kan forbedre rammebetingelserne for erhvervslivet med dækningsafgift (der allerede er NUL), skatter, hurtig sagsbehandling af byggesager, et effektivt Jobcenter, der bidrager til at rekruttere og uddanne kvalificeret arbejdskraft mm.

Vi arbejder målrettet og professionelt med investeringsfremme i Gribskov.

Det betyder, at vi løbende opsøger muligheder for at trække virksomheder og investeringer til Gribskov. Det foregår tit udenfor kommunen, men også ofte ved møder her foran vores store kort over Gribskov, hvor man kan se by - land - erhvervsområder mm.

 

 

Vi arbejder også målrettet med udenlandske investeringer. 

Læs mere på disse sider:

Blandt de seneste aktiviteter 

13. maj havde vi 1/2 dags workshop, hvor ErhvervGribskov og kommunen deltog sammen med Copenhagen Capacity. Det kom der et oplæg til investeringsfremme ud af, som vi kunne arbejde videre med sammen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Invest Denmark besøgte Gribskov / Gilleleje

Onsdag den 16. september bød Invest Denmark 80 investeringsrådgivere velkommen i Kysthusene i Gilleleje til et 3 dages seminar. Mette Ehlers Mikkelsen, dirketør for Gribskov Erhvervscenter, præsenterede dem for investeringsmuligheder i Gribskov. Det er tidligere kollegaer til Mette, som via hende netværket nu står til rådighed for de Gribskov-virksomheder, der har behov for det. 

Kan du bruge investeringer til at udvide produktionen eller dine eksportmarkeder? Kan du bruge investeringer til at udvikle nye innovative produkter? 

  • Har du et landbrug? – var det så en idé at have kinesiske krydderurter og grøntsager? Var det noget med opdræt af netop de fisk, som japanerne gerne vil have forsyningssikkerhed for til deres sushi?

Begge dele er der netop etableret på Sjælland med hjælp fra Invest Denmark. Vi har 10-15 virksomheder, der er udenlandsk ejet allerede. En del kører videre med stor selvstændighed og den eksisterende danske ledelse. Museet for redningen af de danske jøder i Gilleleje blev også præsenteret for investeringsmanagerne.

 

Har du brug for råd omkring udenlandsk investering?

Så kontakt Mette Ehlers Mikkelsen, Gribskov Erhvervscenter på metmik@gribskoverhvervscenter.dk