Så er der godt nyt til alle mad- og kulturelskere. Den ”gamle” fiskehal på Gilleleje havn får nemlig nyt liv og skal fra starten af juni danne ramme om et sted for lokale råvarer og kulturoplevelser, samt mulighed for et sundheds- og behandlerfællesskab

Sammenhæng mellem bygningen og aktiviteternes sammensætning
Det er Helle Milton som rykker ind i lokalerne på Havnen3, hvor hun på førstesalen vil drive sin psykologpraksis og samtidig tilbyder at dele både de fantastiske lokaler og havneudsigten med andre typer behandlere, yoga-undervisning o.lign. på fleksible vilkår. Så er du inden for skiven af dette område, og kunne tænke dig at siddefx en dag om ugen eller mere permanent direkte på Gilleleje Havn, så er der kontaktdetaljer til Helle nedenfor.

Helle har siden 2002 drevet sin egen virksomhed, Zenith, med fokus på psykologisk rådgivning, undervisning og processer i organisationer. Hun har derudover en stor personlig interesse i sammenhængen mellem kost, levevis og motion, og det er her at sammenhængen til udnyttelsen af den gamle fiskehal i stueetagen kommer ind i billedet.

For Helles energi og ideer stopper på ingen måde ved driften af egen psykologpraksis, da hun er også primus motor i planerne for en udnyttelse af den oprindelige fiskehal med udpræget fokus på salg af lokale fødevarer. Fødevareprojektet i fiskehallen er et parløb mellem Lasse Hee Jensen og Helle Milton, og de vil i fællesskab arbejde for, at aktiviteterne i Havnen3, passer ind i både miljøet og kulturen omkring havnen. Man har derfor bl.a. også valgt, at bevare bygningens rå og rustikke udseende.

Fokus på lokallivet 
I produktionshallen er det helt konkret ambitionen, at udbyde stadepladser som man kan leje, enten individuelt eller i fællesskab med andre producenter, som så sælger lokale råvarer – det kan være alt fra lokal vin, kød og fisk, til frugt og grønt. Idéen er nemlig, at man kommer ind fra den ene ende af bygningen og går forbi staderne, og måske stopper op og køber nogle råvarer, og derefter fortsætter sin gang til enden af bygningen hvor der er udgang – en naturlig gangsti for besøgende.

Derudover er der også planer om, at arrangere madevents i form af bl.a. kokkeskole, hvor man vil invitere kendte, lokale kokke til at lære fra sig overfor interesserede og nysgerrige. Med det øgede fokus på lokallivet, så er tanken, at kokkene tager udgangspunkt i lokale råvarer og fortæller, hvordan man kan bruge dem i madlavningen.

Interesseret?
Lige nu arbejdes der på højtryk, for at finde interesserede til stadepladserne, og få de sidste ting på plads. Så går du med en drøm om, at have din egen bod i et spændende torv på Gilleleje Havn, så tag hurtigst muligt kontakt til Helle Milton – både hvad angår stadepladser i den gamle fiskehal og interesse for behandleraktiviteter på førstesalen – og adressen er altså Havnen 3, Gilleleje.

Havnen3 slår dørene op lørdag d. 3. juni.

Helle Milton bliver medlem af Turismeerhvervsnetværket og Netværket for Liberalt Erhverv.

Helle Milton
Psykolog
Tlf.: 2332 4932
hellemilton@havnen3.com