På programmet var bl.a. Benjamin Jacobsen fra Esnord i Hillerød. Benjamin fortalte om de unges muligheder for at komme i uddannelse, hvilke uddannelser der er mest efterspurgte og hvor jobmulighederne ligger efterfølgende. Han kunne bl.a. fortælle de unge, at de traditionelle håndværksfag som murer, tømrer og elektriker og lignende var meget efterspurgte i blandt virksomhederne og at der her var gode muligheder for at få en lærlingeplads.

Efter Benjamins oplæg tog to nyansatte lærlinge over, nemlig, Oguzhan og Doraid. De fortalte om deres vej igennem systemet og hvordan de var havnet hvor de var i dag. Fælles for begge var, at de havde prøvet en masse forskellige ting og uddannelser, før de endeligt valgte VVS-uddannelsen. Oguzhan havde afsluttet en STX, aftjent sin værnepligt og begyndt på sergent-uddannelsen inden han af private årsager måtte droppe ud. Det har dog ikke slået den unge mand ud, og han har i dag ambitioner om at afslutte sin VVS-uddannelse og fortsætte med at videreuddanne sig med henblik på at blive ingeniør. Ligeså havde Doraid også prøvet lidt af hvert. Han var bl.a. startet på elektrikeruddannelsen inden han også valgte VVS-faget.

Sidst på programmet var Nicolai Kofoed Løwenstein fra Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) som fortalte lidt om organisationen og hvorfor det var vigtigt at lytte til de unge og få deres ønsker og holdninger frem. Deres arbejde var netop blevet belønnet af Nordea Fonden som havde bevilliget 2,6 mio. i støtte.

Arrangementet var velbesøgt med ca. 80 tilhørere og det hele blev sluttet af med pizza og cola til deltagerne. 

Kontakt:
Klaus Sørensen
Job- og erhvervskonsulent
Tlf.: 40186096
klaus@gribskoverhvervscenter.dk