Turismenetværket var sat i stævne hos Thorvald Stigsen på Tisvilde Kro den 10. april, hvor der turismefagligt var fokus på nationalparker og vandreruter. Dagens emner tiltrak over 50 deltagere, inklusive en række nye aktører uden for netværkets normale deltagerkreds. I sidstnævnte kategori blandt andet lodsejere i ‘vores nationalpark’, B&B ejere samt turismeforskere fra både Aalborg og Roskilde Universitet!
Der var dog ikke forskel på nye eller etablerede, da det kom til netværksdelen, hvor Tisvilde Kro diskede op med lækker tapas. Det blev i sandhed et netværksmøde folk ikke ville hjem fra!
Anette Maria Syska fra den veletablerede vandrerute Camønoen gav gode råd om lokal inddragelse og kommunikation, samtidig med solidt statistisk materiale om, hvilken indflydelse Camønoen har på den lokale økonomi.
Peter Funder og Rigmor Westh Baagøe gav seneste status pà udviklingen og erklærede Tisvildevejen klar til officiel åbning den 3. juni,. Herudover fik vi et detaljeret smugkig på den helt nye hjemmeside, som I nu kan tjekke på www.tisvildevejen.dk
Nationalparken Mols Bjerge har 9 års erfaring i at udvikle både sit brand og den lokale økonomi omkring parken, og havde mange gode pointer, som ‘vores nationalpark’ kan læne sig op ad i det forestående arbejde. Et eksempel herpå er nationalparkens servicenetværk, der skal gennemgå en obligatorisk uddannelse for at kunne møde gæsterne på højt informationsniveau. Mon ikke vi får brug for et par yderligere snakke med Nicole Wolter.
Og så er der ikke længe til, at vores egen Nationalpark Kongernes Nordsjælland åbner. Arbejdet er i fuld gang, vi glæder os til at følge processen