PRESSEMEDDELELSE

Nu får Gribskov Kommune endnu hurtigere bredbånd

YouSees teknikere er i disse måneder ved at opgradere kabelnettet i Gribskov Kommune, så omkring 17.000 husstande får endnu hurtigere bredbånd og adgang til hastigheder på op til 1.000 Mbit/s.

Der kommer fuld knald på bredbåndsnettet, når teknikere fra YouSee er færdige med at installere nyt udstyr i de mørkegrå teknikskabe, der binder Gribskov Kommunes kabelnet sammen. Når det sidste skab er opgraderet og lukket igen i slutningen af juni, har YouSees kunder på kabelnettet fået adgang til fremtidens bredbåndsteknologi kaldet gigabredbånd.

”Vores kunder efterspørger høj stabilitet og god kvalitet, og fremtiden bliver blot endnu mere digital. Derfor opgraderer vi hele vores kabelnet til et giganet, så vi kan tilbyde bredbånd med hastigheder op til 1.000 Mbit/s til halvdelen af de danske husstande. Samtidig indbygger vi nye overvågningsalarmer, der gør det muligt at fejlrette, før kunden opdager det. Det vil øge stabiliteten,” fortæller Jacob Mortensen, der er tv- og bredbåndsdirektør i YouSee.

YouSee er blandt de første kabel-tv-selskaber i verden til at indføre den nye bredbåndsteknologi, der giver adgang til hastigheder på helt op til 1.000 Mbit/s, og opgraderingen til giganet bliver gennemført gradvist by for by landet over.

”Når vi nu er færdige, vil omkring 17.000 husstande i Gribskov Kommune være blandt de første i Europa til at få adgang til den nyeste bredbåndsteknologi på markedet,” siger Jacob Mortensen og tilføjer, at hele opgraderingen foregår over jorden, så det ikke har været nødvendigt at grave hverken haver eller fortove op.

Selvom det pt. er de færreste danskere, der har brug for hastigheder på op til 1.000 Mbit/s, er Jacob Mortensen ikke i tvivl om, at fremtiden byder på behov for hurtigere og mere stabile forbindelser. De seneste fem år er den gennemsnitlige bredbåndshastighed, som danskerne køber, steget med 26 pct. hvert eneste år, og i 2020 forventes den gennemsnitlige solgte bredbåndshastighed at være 100 Mbit/s.

”En typisk familie har flere skærme med forbindelse til internettet, og de er ofte i brug samtidig, så nogen ser tv i stuen, mens andre streamer serier på værelset eller læser avisen på mobilen. Der streames musik i baggrunden, og inden længe er smart homes, Internet of Things og virtual reality også en del af hverdagen. Det kræver ekstra båndbredde og kapacitet, og med den netop gennemførte opgradering af kabelnettet er vores kunder i Østerbro og omegn godt klædt på til fremtidens behov.”

Læs mere om de nye hurtige og stabile bredbåndsforbindelser på yousee.dk/fremtiden.

Fakta

  • Gigabredbånd er navnet på YouSees højhastighedsbredbånd, der leveres via det såkaldte coax-net, den tekniske betegnelse for kabel-tv-net.
  • Med en hastighed på 1.000 Mbit/s kan man på ét sekund hente 25 billeder i høj opløsning (5 MB/stk.) eller 31 MP3-musiknumre (4 MB/stk.)
  • YouSees kabel-tv-net dækker ca. 1,4 mio. husstande, svarende til lidt flere end halvdelen af landets husstande.
  • Målet er, at YouSee i midten af 2018 skal kunne tilbyde hastigheder på op til 1.000 Mbit/s til halvdelen af alle husstande og 100 Mbit/s til ca. 70 pct. af husstandene.
  • 000 Mbit/s svarer til 1 Gbit/s.
  • Efter opgraderingen kan alle kunder på kabelnettet få såkaldt symmetriske hastigheder. Det vil sige, at man for 50 kr. ekstra kan opgradere til samme download- og upload-hastighed. Den højeste upload-hastighed er 500 Mbit/s.
  • Opgraderingen er også godt nyt for husstande på giganettet, der har planer om at sælge hus eller lejlighed. Mere end otte ud af ti danskere mener nemlig, at det er en afgørende faktor for deres kommende valg af bolig, om der er gode mobil- og bredbåndsforbindelser.