Industrinetværksmøde med borgmesterbesøg

9. marts 2017

Det skete hos en af DIs medlemsvirksomheder, Sørensen Biler i Tofte Industrikvarter i Helsinge. Industrinetværket tæller 30 af de største arbejdspladser i Gribskov og drøfter ledelse, forretningsudvikling og altså også de rammebetingelser, der skal til for at skabe vækst og beskæftigelse. 

På mødet blev der især talt om følgende:
  • Der blev spurgt til infrastruktur. Det gælder både internetforbindelse, forlængelse af motorvejen, forbedring af vejen til Græsted, busruter og cykelstier.
  • Forlængelsen af Hillerødmotorvejen: Her er det lykkedes at få sat 12 mio. kr. af til en VVM undersøgelse. Det er første skridt. Dernæst skal vejen bygges. Der arbejdes målrettet i samarbejde med 5 andre kommuner. Forbedring af vejen mellem Græsted og Gilleleje. Her har kommunen afsat pengene. Grunde er eksproprieret. Byggeriet starter 2018.
  • Der er investeret i vækst og udvikling i større grad end i de foregående 20 år med bla. erhvervscentret. Daginstitutioner er gode. Det samme er sportsfaciliteterne. Springhallen i Helsinge er indviet. Der bygges et kampsportscenter i Tofte. Skolerne har gode faciliteter. 
  • Også skoler og andre tilbud, som gør Gribskov til et godt sted at bo, kom man ind på. For både ejere, ledere og medarbejdere må jo gerne synes om at bo i området. 

Erhvervslederne er vidende folk, som gerne sætter sig ind i de områder, der har betydning for deres forretninger. Michael Matthiesen fra MLS fortalte, hvordan man konkret kan holde teleselskaberne op på deres kontrakt ved selv at måle efter hvor lidt internetforbindelse, de leverer på deres kontrolsteder. Leverer de ikke, så kan de trækkes tilsvarende i pris. Internet overalt i ordentlig hastighed er et stort og stigende ønsker, og borgmesteren tog derfor også imod rådet med tak. Det ville han gå videre med. 

Jesper Behrensdorff er medlem af netværket og deltog også. Han bidrog naturligt til mange af Kims pointer. Jesper er som direktør for Bijé selv medlem af netværket. 

Resten af netværksmødet blev til gode drøftelser af, hvordan kundeservice skaber salg. Netop det gode værtsskab, service mm er der hvor landområder som Gribskovs handlende kan skille sig positivt ud og trække kunder til. Det gælder uanset om man handler med biler, cykler, tøj, kobbertagrender, rengøringsmidler ea. 

Og tak til Bymose Hegn, der stod for lækker mad.