Nogle dage er sjovere end andre som jobkonsulent!

For en lille uges tid siden henvendte entreprenør Mogens Salling sig direkte til jobkonsulent Klaus Sørensen, fordi han mere eller mindre akut havde behov for en eller to medarbejdere mere. ”Sådan er det bare engang imellem – så er der pres på og arbejde der skal gøres her og nu – og så kom jeg i tanke om at spørge i erhvervscenteret”

Heldigt var det jo så, at Klaus lige nu har to mænd i et 6-ugers forløb anvist af Jobcenter Gribskov. Og Johnny og Torlejf har netop den medarbejderprofil Mogens Salling er ude efter: allround typer, der er vant til at tage fat, som kan arbejde selvstændigt efter kort oplæring og som bare gerne vil i arbejde NU! Torlejf, der i øvrigt er uddannet som elektriker, har tidligere været ejendomsfunktionær i en stor bebyggelse med 550 lejemål med ansvar for vedligehold af både bygninger og grønne områder, mens Johnny, der oprindeligt er uddannet murer, har hele 31 år med sig fra samme arbejdsplads, Hillerød Hospital, – hvor han som altmuligmand har arbejdet med sortering af affald, vedligeholdelse af grønne arealer og service i det hele taget.

”Vi er der, hvor arbejdet er”

Entreprenør Mogens Salling, der primært arbejder med ukrudtsbekæmpelse, klargøring og præparering af vejstrækninger forud for asfaltering mm, har i mere end tyve år haft sit firma, der med hovedsæde i Græsted, kører over hele Nordsjælland og Københavnsområdet. Arbejdsstyrken veksler mellem 4 og 7 mand og der er naturligt nok færrest i vintersæsonen, hvor vejrlig kan lægge arbejdet helt ned. Mogens Sallings virksomhed oplever af og til, at det kan være vanskeligt at få fat i folk, når arbejdet er der – og derfor er han mere end glad, da han finder ikke bare én, men to nye medarbejdere blandt dem, der er i et 6 ugers forløb hos Klaus på Gribskov Erhvervscenter. ”Klaus kunne faktisk anbefale mig tre – jeg har lige nu taget de to, men den 3. er ikke glemt – der kan sagtens nå at komme noget lige op til at vinteren sætter ind – arbejdsmængden veksler meget”

Kontrakten gennemgåes nøje

Ekstra hjælp

Som en ekstra service kunne erhvervscenteret også hjælpe Mogens Salling med at udarbejde specifikke ansættelseskontrakter på netop den type korttidsansættelser, som der er tale om her. Der er blevet sat jobsamtaler op med alle tre og kontrakter gennemgået og skrevet under på erhvervscenteret. Alt sammen for at mindske det administrative ekstraarbejde, det kan være for en arbejdsgiver at ansætte folk. ”Det er jo så dejligt, når det via vores kontakter til virksomhederne lykkes at få folk i arbejde. Det er også dejligt, at kunne assistere Mogens, der er medlem af Erhverv Gribskov, siger en glad Klaus Sørensen.

Og der blev givet håndslag.

Gribskov Erhvervscenter A/S har i to år haft en samarbejdsaftale med Jobcenter Gribskov, således at en række ledige kan henvises til et 6 ugers intensivt afklaringsforløb hos Klaus Sørensen, der er projektansat jobkonsulent. Klaus viden og engagement sammenholdt med erhvervscenterets brede kontakt til lokale virksomheder og regionale uddannelsesmuligheder har skabt gode resultater – og mange meget gladere mennesker, der er kommet videre i enten job, uddannelse eller har fundet en relevant læreplads. Projektet løber frem til februar 2018, hvor samarbejdsaftalen udløber.